Monika Josefsson | Samtalsterapeut & mindfulnessinstruktör

View Original

Hurra för 10 år!

Hösten 2014 startade jag Peace in mind AB. Då hade jag varit verksam som samtalsterapeut med psykosyntesen som bas sedan 2011 och jag visste nu att detta var vägen jag skulle gå. Jag konsoliderade min verksamhet med ett aktiebolag. Jag ville visa att detta var stadigt och långsiktigt. 

Mitt företag fick namnet Peace in mind. Det var Klas, min man, som kom med namnet. Han fångade upp mina tankar och ambitioner och satte pricksäkert ord på essensen i min verksamhet. Peace in mind… platsen inom oss som vi touchar då och då. Och längtar efter att uppleva mer av. Men inte alltid vet hur vi skall finna. En plats inom oss av ro, lugn och fred. 

För varje år som går känns mitt arbete allt viktigre. Särskilt i den tid vi lever i nu. Det jag arbetar med handlar om oss människor och vår relation till oss själva och andra. Mitt mål är att göra denna relation mer medveten, tydlig och förståelig. Och att frigöra den, så att vi oftare kan välja det som är bra för oss, och andra, utifrån både hjärta och hjärna. Det handlar om att skapa fred. I sig själv, inifrån. Där allt börjar. 

Som inspiration i mitt arbete har jag hela tiden haft citatet av Roberto Assagioli som grundade psykosyntesen som är basen i mitt arbete som samtalsterapeut; 

“Låt det kärleksfulla bli starkare och det starkare kärleksfullare.”

Så med de här reflektionerna sänder jag ett stort tack dig som klivit in över tröskeln till mig och Peace in mind under de senaste 10 åren. Tack för att du valt att ta vägen mot inre ro, medvetenhet, stabilitet, respekt, fred och…kärlek. 

Och välkommen säger jag till dig som kommer att komma framöver. Till dig vill jag säga – ditt inre arbete gör skillnad. För dig, för de du har runt omkring dig, för samhället och världen i stort. Så funkar kraft. Fortsätt så! 

Lagom till 10 årsjubileet har jag flyttat in i egen lokal i Änggården i Göteborg. 

Varmt välkommen in,

Monika Josefsson

Diplomerad Psykosyntesterapeut
Diplomerad Mindfulnessinstruktör


Peace in mind AB startades 2014 och finns idag i Göteborg och online. Peace in mind erbjuder samtal, terapi och program för enskilda och par, ledare och medarbetare. På Peace in mind skapar vi ökad medvetenhet om relationen till dig själv och andra. För att du/ni skall kunna skapa och leva ett mer medvetet, balanserat, hållbart och kärleksfullt liv.